Månedens hund september 2018. NUCH NJ(D)CH Sega´s Tilla II NO37179/13

NUCH NJ(D)CH Sega´s Tilla II NO37179/13
Eier: Jens Angelstad Noddeland
Oppdretter: Thor Audun Askedal
Far: Kg Ask NO54479/10
Mor: Rovakon Jekku FIN44088/08

Da jeg var klar for ny hund I 2013, snakket jeg med Kjell Moland om han hadde noe godt forslag. Det hadde han. Jekku til Thor Audun Askedal var parret med Ask til Kjell Moland, og dette var et interessant kull. Tilla ble født 28. februar, og først i mai hentet min far (Gisle, 98 år) og jeg valpen. Den gamle harejegeren hadde stor tro på denne nyervervelsen.

Tilla viste seg å være en utrolig rolig og balansert hund med et kjempegodt gemytt. Hun viste tidlig jaktinstinkt, og hadde noen småloser i hegn før jakta startet på høsten. Videre har hun utviklet seg godt og har blitt en trofast følgesvenn. I starten var hun noe avhengig av meg på skogen, men dette har kommet seg godt etter hvert og hun har nå bra utslag. Tilla har hatt fem starter på åpen prøve med 3×1. ÅP og tre starter på eliteprøve med 2×3. EK og 1×1. EK.

Siste sesongen var den beste så langt. Da ble det 1. på åpen prøve med 203 poeng og 1. EK med 385 poeng og vinner av Åmli-/Vegårsheiprøven ved Aust-Agder Harehundklubb. Da var jaktchampionatet i boks.

I fjor fikk hun det første certet på utstillingen på Røed camping, og på Jarlsberg nå i august ble hun utstillingschampion.

Tilla er helt rådyrren, noe som er utrolig viktig siden jeg jakter mye i terrenger her på Sørlandet med svært stor rådyrtetthet og begrenset harebestand. Dette er mye verdt og har spart meg for mye stress. Jeg har aldri hatt en så rolig hund både hjemme og med på tur. Hjemme og på hytta kan hun gå løs og kjenner grensene. Hun går løs på tunet hele dagen, og rådyrene er ofte på besøk på jordene like inntil gården.

Ser nå frem til ny sesong og jaktstart i Rendalen 10. september.

 

Jens Angelstad Noddeland

Posted in Månedens hund.