Månedens hund august 2018. Slåttmyra´s Jesper NO45042/15

Slåttmyra´s Jesper NO45042/15
Eier: Terje Steen
Oppdretter: Frank Ove Lia
Far: Belger Du Nord Willy
Mor: Cita

Jesper er født 7.juni 2015, og jeg hentet han da han var 8 uker gammel. Han ble med på den årlige jaktturen 1. oktober samme år. Da var han med i skogen hele uka.
I november samme år lånte Espen Johansen (som er eier av Willy) og jeg hytta til Brusveen i nærheten av Lillehammer. Vi posterte på haren som Willy jaget, og Jesper jaget ca. 200 meter med skikkelig målbruk.
Det ble mange turer i skogen resten av vinteren og på en av turene jobbet han med haren i 3 timer.

20 mnd gammel startet han på sin første jaktprøve. Det var åpen prøve i Hedmark og han fikk 1. premie.
I desember samme år meldte jeg han på 2 dagers prøve. Det var vanskelige føreforhold. Første dagen fikk han 1. premie, andre dagen fant han ikke hare.

Jesper var klar for eliteprøve, så den 3. og 4. februar 2018 meldte jeg han på eliteprøve i Østfold. Han var da den eneste av 15 hunder som klarte første elite. Han mangler nå en førstepremie på barmark for å bli JC.
Han har også 1. premie fra utstilling.

Jesper har vært lett å ha med å gjøre. Han har blitt opplært til å gå løs på tomten vår som ikke er inngjerdet, men han vet hvor grensene går. Han går sjeldent eller så å si aldri utenfor grensene.
For et par dager siden forvillet det seg 2 rådyr inn på tomta. Ikke engang da gikk han utenfor når rådyrene sprang bort. Ellers er han mye inne sammen med oss, eller oppholder seg i hundegården om vi må bort en tur.

Jesper er en snill og fornøyd hund, og både han og jeg gleder oss til høsten.

Mvh Terje Steen

Posted in Månedens hund.