Månedens hund juli 2018. NO40624/16 Harehøgdas Nääni

Harehøgdas Nääni   NO40624/16

Mor: Kilbackens Raju Carina

Far: Kg Birko

Oppdretter: Stian Østvåg, Ytre Enebakk

Eier: Helge Nordengen 2345 Ådalsbruk

Nääni fikk jeg fra Stian Østvåg som valp i Juni 2016, og resten av sommeren gikk med til skogstilvenning. Første høsten ble som ventet bare lek og morro for henne. En livlig valp med meget godt gemytt, noe som alle hennes 5 søsken også har. Noen små losstubber ble det jo nærmere jul, men jeg var nok ikke helt fornøyd.                                     

I september 2017 fikk hun sin andre løpetid. Selvsagt måtte hun da parkeres, og inntil da så hadde det stort sett bare vært lek. Jeg jakter i Rendalen ei uke fra 10 september, og ei uke i oktober.  Når løpetiden da var over, og jeg reiste opp til Rendalen i oktober, så merket jeg plutselig at bikkja hadde forandret seg både i væremåte og jaktmessig. Hun begynte å bli ivrig å ta an harefoten, og dro villig ut på søk. Ikke lange vide søk, men fant hu noe så var hu borte lenge. Noen ganger ble det uttak og losene ble gradvis lengre, med bra lengde på losreprisene.                                         

Når jeg kom ned hit til Løten igjen etter den turen, så hadde jeg plutselig ei fullgod jaktbikkje. Jeg startet da på 3 ÅP-prøver. Hun jaget da til 2×1 ÅP på snø, og fikk 1×0 ÅP på barmark før jul 2017.  Jeg meldte på EP-prøven på Eidskog 2018, men som alle andre prøver så ble også den avlyst på grunn av snømengden i vinter. Jeg syns bikkja så bra ut eksteriørt, så jeg meldte på Utstilling og hun fikk sitt første cert. Deretter gikk det slag i slag. Nääni fikk sitt tredje cert, på utstillingen under FFN sitt 30års jubileumstreff på Lampeland. Altså 3 cert på 4 forsøk.                                     

Nå venter nye utfordringer til høsten. Det blir spennende å se om hu fortsetter der hun slapp i fjor.

                                                                                                                           Helge Nordengen

Posted in Månedens hund.