Månedens hund juni 2017. Brynsåsen’s Pippi reg.nr: NO52113/15

Eier Jan Gudbrandsen

Brynsåsen’s Pippi kommer i fra kombinasjonen mellom N Jch S Jch RR St-Hempa til Torbjørn Bekkeli og Ørjan Bernhus og N Jch Brynsåsen’s Zita til Geir Bakkestuen.

Pippi ble født 20. september 2015. I kullet var det 5 tisper og 1 hanne. Hun var den mest aktive og nysgjerrige valpen i kullet. Vi hentet henne i slutten av november og fikk raskt erfare at dette var ei frøken med mye energi, det var full fart fra første dag. Husker at det ikke tok lange tid etter at juletreet var i hus til jul før treet, kuler og pynt lå spredt rundt omkring i huset.

Vi startet tidlig med skogstilvenning og hun var av den uredde typen. I overkant modig og hun reiste vel lagt på egenhånd i skogen til å kun være en liten valp. Det var flere av kullsøsknene som også var slik av type og man innså tidlig at her var det bare å lage ekstra hull i reimen til halsbåndet slik at gps halsbåndet ikke skulle kunne dette av. Dette da vi var redde for hun skulle bli borte. Hun var vell egenrådig og dessuten vanskelig å få tak i. Helt ulikt andre valper vi har hatt.

  1. august 2016 reiste vi til Engerdal sammen med Torbjørn Bekkeli for å være der under «treninga».  Vi var godt oppsatt med hunder; Hamilton, Dunker, og Finske støvere der i blant Pippi. Man har av erfaring ikke kjempetro på los ved første slipp med en valp på 11 måneder og spesielt ikke med en som ikke har jaget før, men Pippi reiste ved første slipp direkte ut på 600 meter og startet å jage. Du er som hundeier litt skeptisk til hva hun hadde løpt borti, men det viste seg raskt å være hare. Flaks? Antagelig, men moro – Ja.  Pippi jagde noen flotte minutter og jeg var selvsagt kjempefornøyd med starten. Torbjørn Bekkeli som var med sa følgende – Jan; nå tror jeg du har du fått deg ett talent.

Utover høsten så fortsatte hun stadig utviklingen og ble stadig noen hakk bedre. Eneste utfordringen og ikke helt uvesentlig var lydigheten. Hun var vanskelig å koble. Jeg har måtte bruke mye tid på dressur for at hun skal forstå at det er jeg som bestemmer når jakt dagen er over.

Da hun var14 mnd.gammel var hun allerede blitt ganske stabil i skogen. Hun startet på to jaktprøver 15 og 17 måneder gammel. Hun jaget til to flotte 1 premier i åpen klasse.

På utstilling så har hun en Good i juniorklasse.

Når deg gjelder kullsøsken så har to av disse også startet på jaktprøve dette er Brynsåsen’s Jack II til Tom Lyshaug med 2 x 1 åp og 1 x 2 Ep og Brynsåsen’s Silya med 1 åp og 3 åp. Det skal bli spennende å følge med førstkommende sesong da jeg vet det er flere i dette kullet som jager bra.

Posted in Månedens hund.