Resultater fra DM 2016 distrikt 3.

DM distrikt 3  Stamkvarter Heddan Gard. 5 og 6 november. Arrangør Sørlandets HHK.

 DM i vårt sørligste distrikt, var som de siste årene sterkt overtegnet, så i år som i fjor stilt 25 Njch hunder til start. Blant disse var det hele 19 stk skarpskodde finskstøvere.

Arrangementet var det i år Sørlandets Harehundklubb som stod for og standkvarter var lagt til idylliske Heddan Gard, som bød på flotte lokaler og god bevertning hele helga.

Stort sett alle terreng var lagt innenfor en god times kjøring. Alt lå altså til rette for ei nydelig helg, helt til værgudene ville det annerledes. I løpet av fredagen startet det å snø, regne og sludde om en an, i de forskjellige terrengene. Noe som viste seg utslag i resultatlistene etter første dag, da bare 3 hunder hadde drevet til full tid. Best av alle var Finsk Støver Ritva til Jakob Olimbstad, foran Haldenstøver Boris til Jan Willy Halvorsen og Finsk Støver Rg-Betty til Rune Gjengedal. Utover lørdagskvelden fortsatte snøværet og også vinden tok til. Enkelte måtte faktisk til med motorsaga for å komme seg inn til terrenget, da d trær var blåst over veien. Till tross for været skulle det vise seg at hundene som hevdet seg i toppen dag 1 fulgte opp også andre dagen og topp tre forble uforandret. Ritva til Olimbstad drev på ny 120 og sikret seieren foran Boris til Halvorsen, fulgt av kullsøstrene Rg-Betty og Rg-Tara til Gjengedal og Grimestad (for øvrig Tara og Grimestad sin 3 kvalifisering til NM, de siste 4 sesongene). Alle de 4 første drev 1EP.
På reserveplassene fulgte KG Ask til Kjell Moland og Teo til Ruben Jørgensen. Så totalt 5 finskstøvere blant de 6 første.

Resultat listen ser duResultat DM.SHK pdf

Posted in Eliteprøver.