Månedens hund januar 2015. N Jch Rg-Betty NO40435/10

Mor: N Jch N S Uch rr Ae-Shakira
Far: Nord Jch Int N S Uch rr Bossmålas Dixon
Eiere: Rune og Svein Gjengedal
Oppdretter: Rune Gjengedal
Jaktprøve: 1x1ep 2x2ep 4×1åp (7 starter 100% premiert).
Utstilling: Excelent, Ck.

Betty ble som valp solgt til Frank Landås, her vokste hun opp og ble flittig brukt på skogen. Det ble skutt flere harer for henne i ung alder og jeg skjønte det måtte være noe spesielt med henne da Frank, som «bare» var jeger og aldri hadde stilt på jaktprøve, til tross for flere gode hunder meldte henne på åpen prøve. Nå fikk dessverre aldri Frank oppleve Betty på jaktprøve, da han (altfor tidlig) gikk bort i romjula 2012. Min far (Svein) og jeg fikk da tilbud om å få Betty tilbake, noe vi slo til på. Vi hadde 3 slipp på Betty før vi meldte henne på prøve, dommer ble den ikke ukjente støvermannen Lars Arild Risholdt og Betty skuffet ikke, 120 tapsfritt og høyest poengsum av over 60 startende hunder i Aust Agder HK sin Åpen prøve.
Hun fulgte opp med en ny 1 åp kort tid etter, og var EP klar. Hun startet på Aust Agder HK sin vinterprøve, her ble det stang ut første dagen, men 120 dag to og 2. EP på prøva. Helga etter startet hun på SHK sin vinterprøve, etter en kanon 1 dag og 120 tapfritt, ble det litt tyngre dag to, men med en hovedlos på 87 min og tilleggslos, holdt det i massevis til 1 EP.
Sesongen 13/14 ble rolig da hun ble parret i starten av November og fikk valpekull ved nyttårsskiftet.
Denne sesongen startet med en 1 pr åpen barmark, Jch var i boks og det ble DM start. Her ble det en 2 EP (hadde vi hatt 8 timers prøvedag, hadde det blitt 1 EP og mest sansynlig NM billett, da hun andre dag ikke fikk ut før 13:50, og da «bare» fikk 70 min los tid).
På SHK´s klubbmesterskap, jaget hun en ny 1pr ÅP barmark.
Egenskapene jeg setter størst pris på hos Betty, er veldig stor jaktlyst (4 og 5 på alle prøver), godt søk (gjerne opp mot 1km) og et klagfult trivelig tispemål (Frank som tidligere hadde henne, fortalte at selv ikke det flotteste musikkkorps i operaen kunne lage flottere musikk en Betty i los).
Skal jeg sette fingeren på noe, så er det at hun til tider kan jage litt fort samt arbeide litt raskt i søket.
På sine 10 prøvedager har Betty et snitt på 63 egenskapspoeng (+konkuranse poeng).
På utstilling har hun Excelent, med CK og reserve cert som beste resultat.
Betty er en flott familie hund med herlig gemytt, hun går løs, både inne og utenfor gården hos min far (Svein), hvor hun bor til daglig.

Kullet Betty kommer fra, vant Harefallets vandringspris for beste kull under 3 år på jaktprøve to år på rad, totalt er 5 stk i kullet premierte (3 stk Jch).
For mer om Betty, samt hyppige oppdateringer om både henne og de andre hundene vi har, sjekk ut siden Ilebekkskogens harehunder på facebook, https://www.facebook.com/ilebekkskogens

Posted in Månedens hund.