Månedens hund oktober 2014. SE 24929/2011 Solstrimmans Finn-Laiio

LAIIO kommer fra SOLSTRIMMANS kennel i KALIX, Sverige.
Eier: Dag Rune Løvberg
Utstilling: Very good.
Jaktprøve: 1×3 ÅP. 2×1ÅP og 1×1 EP.
NJCH på 4 starter. 1EP med 384p.

Denne valpen er en av et kull på 7 valper, 5 hanner og 2 tisper. Før fylte 2 år var samtlige i kullet jaktpremierte på ÅP- prøver i Norge, Sverige og Finland.
Hele kullet jaget tidlig og ga derfor håp om at dette var et meget godt kull med tanke på jaktegenskaper.

Når det gjelder LAIIO var han tidlig ute med å jage. Så vidt 7 mnd gammel hadde han sine første loser, korte men utrolig moro å høre på. Etter hvert ble disse losene lenger og da han var rundt et år presterte han premie loser hver gang vi var ute i skogen.
Forhåpningene til andre høsten var skyhøye men eier kom fort ned på bakken igjen. Bare tull og tøys. Mye bæring av kvist og elendig søk. Da var det bare å sitte knallhardt på sekken og lukke øynene for å slippe å bli mer irritert en det som sunt var.
Slik fortsatte det utover første del av høsten og eiers fortvilelse begynte å bli merkbar.
SÅ, undre over alle under. En dag med dårlig vær og vind ble han borte rett etter slipp og ca 20 min senere var losen i gang. Stor glede som bare har blitt større og større for hver gang vi har vært ute.
LAIIO har etter dette bare blitt bedre og bedre. Utrolig rask til å ta ut etter at han kommer i fot. Sjelden mer enn 20 min og da går losen nesten hver gang til full tid. Han har lange los repriser og lite tap.
Han er helt taus i fot og tap. Har et meget godt hørbart mål med svært god nyansering. Han er en fantastisk fin og koselig hund å ha i hus og sammen med familien.
Er rolig i hundegården og finnes ikke aggressiv mot andre hunder.
Han har vært på utstilling og fått en VERY GOOD. ER målt til 62cm så han er en stor kraftig hannhund.
Er en utpreget finsk støver ut ifra standarden og korrekte tegninger.
Resultatene av HD-røntgen og ATTAXI er i disse dager inne til avlesing og analyse. På meg virker han som en frisk og sunn hund.
Han vil ifølge avlsrådet brukes på noen tisper og som eier vil jeg ta mitt ansvar å sørge for at han kun blir brukt i samsvar med avlsrådets regler og anbefalinger.

Posted in Månedens hund.