Møbelprøva 15. og 16. februar 2014

Den årlige og velkjente Møbelprøva ble arrangert i Jurva 15-16 februar 2014. Totalt deltok 72 hunder på prøva som gjør dette til Nordens største harehundprøve. Prøven arrangeres som 2 sepparate Finske elite prøver. Det kåres beste hund på lørdag, beste hund søndag, men selve prøva er sammenlagt av disse to dagene. Av Norske hunder deltok Lb Jens til Leif Håkon Berg, Belger du Nord Willy til Espen Johanessen og Rg-Mikke til Rune Gjengedal og Anders Hodnemyr, samt to Dunkere. 

Føret denne helgen var ikke topp, på lørdagen var det stort sett 10 cm snø, med skarelag som bar haren, men ikke hunden. Med andre ord skarpt/tøft føre, som etter resultatene sammenliknet med tidligere år, også bar preg på dårlig vitring. 
Lørdagen bød på to Norske førstepremier, med halvbrødrene Rg-Mikke og Lb Jens, som hadde henholdsvis 221 min og 178 min los. Mikke med 85,96 poeng og 9 plass og Jens med 77,42 poeng og 23 plass. Willy fikk 73 min los (dog jaget han mye mer, men dommerne måtte hive seg i bil å kjøre rundt losen og da er ikke de finske jaktprøve reglene nådige), hare nr 2 fikk ikke Willy ut og endte uten premiering.  Jens var også uheldig, da han jaget masse etter prøvetiden var gått ut. Ingen av Dunkerne ble premiert.

I løpet av natt til søndag slo været om, først et par cm snø, før gradene ble mer og mer røde og det i morgentimene gikk over til regn. Både Mikke, Willy og Jens hadde bra første loser, med henholdsvis 114, 113 og 99 minutter. Willy slo til med 96 min på andre losen og sikret med det sin 1 ep nr fire på fem starter i Finland! Rg-Mikke fikk en god start, men losen tok over halvannen km avgårde på en islagt vei, så da endte det med 45 min los på slipp to og en 2 ep. Jens fikk dessverre ikke ut hare nr 2 for dagen, på de vanskelige forholdene og endte da med 0 pr andre dagen, begge Dunkerne endte også med 0 pr andre dag.
 
Av 73 startende hunder ble det følgende Norske resultat:
Nr 11 Rg-Mikke med 1pr 85,96 poeng + 2pr 64,88 poeng, totalt 150,84 poeng.
Nr 25 Belger du Nord Willy med 1pr 84,96 poeng + 0pr 39,04 poeng, totalt 124,00 poeng..
Nr 26 Lb Jens med 1pr 77,42 poeng + 0 pr 46,38 poeng, totalt 123,80 poeng.
Full resultatliste her
Ps. Fyldig referat med masse bilder kommer i neste nr av Finskstøver´n
Posted in Eliteprøver, Resultater utland.