Sørlandets Harehund Klubbs Vinterprøve 18-19/02. 2012

Helgen 18-19 februar var det duket for eliteprøve i regi av SHK, prøvens standkvarter var Heddan gard.
Værvarslene for helgen var ufyselige, for fredagen var det meldt opp om 40 mm. nedbør i form av regn, sørpeføre med andre ord, spesielt med tanke på at det lå 30-50 cm snø i prøveterrengene fra før. 
Totalt var det 6 hunder (2 Finskstøvere, 2 Hamiltoner og 2 Hygen´er) som stilte til start lørdag morgen, det var nok ikke mange som hadde store forhåpninger i det regnet pisket ned når det nærmet seg slipp tid.
Utrolig nok, jaget 5 av hundene til premiering. Finskstøveren Rg-Mikke til Anders Hodnemyr og Rune Gjengedal, var eneste hund med full tid etter første dag, men flere hunder var på skuddhold av 1 EP. 1x1pr. 1x2pr. 3x3pr. og 1×0 pr. var fasiten etter dommermøtet var gjort opp.
Utover lørdagskvelden klarnet været og temperaturene krøyp ned på minus siden. Dette førte til skarpt føre. Hamiltonen som ikke hadde fått ut første dag, trakk på morgenen og en av Hygenhundene trakk i løpet av prøvedagen. Skaren og det skarpe føret gjort det vanskelig å få få ut. 
Finskstøverne Cita til Steinar Grimestad og RG-Mikke til Anders Hodnemyr og Rune Gjengedal, taklet det vanskelige føret best, dette var de enste hundene som fikk ut hare denne dagen og jaget henholdsvis 64 og 68 min under krevende forhold. 
Cita til Grimestad oppnådde med det 263 premie poeng og da premieringen 2 EP og prøvens nest beste hund, en kjempe prestasjon under rådende forhold og med tanke på at hunden bare er 23 mnd gammel.

Rg-Mikke til Anders Hodnemyr (til høyre) og Rune Gjengedal (til venstre) oppnådde 323 premie poeng (120/71 og 68/64) og klarte dermed 1 EP, en imponerende prestasjon, av en ung hund på 22 mnd under rådende forhold. Mikke mangler med det bare 1pr Barmark for NJCH!

Rune Gjengedal og Anders Hodnemyr med RG-Mikke

 
Du kan lese Runes egen historie fra helgen på www.runegjengedal.blogg.no  
Posted in Eliteprøver.