Månedens hund august 2009. NUCH RR Ae-Shakira 06616/06

Eier: Rune Gjengedal

Oppdretter: Arild Eftedal

Far: SJCH SUCH Solstrimmans Finn-Santtu S24138/2002

Mor: N S JCH Hareloslia’s Taika 09382/02

Da jeg skulle ha valp våren 2006 falt valget på kullet mellom Taika og Santtu. Valpene kom til verden 26. Mars, 4 tisper og 3 hanner. Jeg hadde 2.valget på tispe og hadde tatt turen til Larvik 2 ganger for å se på valpene, så valget skulle bli lettere. Valpene var jevne og fine, men jeg hadde sett meg ut en valp med helt identiske tegninger som mora. Dette ble Shakira (hadde en stilt mor og datter ved siden av hverandre i dag, hadde en nesten ikke sett forskjell).

Shakira har fra første stund vært en fantastisk hund hjemme. Hundegården er omtrent grodd igjen, da hun bare går løst hjemme på tomta og aldri stikker av. Shakira har fra vi fikk henne vært like mye familiehund, som jakthund. Noe jeg tror har gjort henne mer lydig og gitt oss bedre kontakt i skogen.

Shakira hadde sin første lille los i harehegn 3,5 mnd gammel. Det ble ett par turer til i harehegn, før vi tok turen til rådyr gård. Shakira ble sendt inn til en skikkelig hissig bukk, faktisk så hissig at det her ble bukk som jaget hund! Dette sitter tydeligvis i enda. Tidligere i sommer da jeg satt ved frokostbordet hørte jeg knurring fra verandaen, gikk ut for å se hva som skjedde, lett skjelvende gjemt bak en stol, stod Shakira og nid stirret ned på ”Bambi”, som beitet forsiktig på bringebærbuskene 10m unna.

Etter seansen i rådyr gården ble det en sesong som ved valper flest, litt lek og litt jakt. Dette fortsatt inn i neste sesong, frem til månedsskiftet oktober/november, 18-19 mnd gammel, da var det derimot som å slå på en bryter. Etter det har det til dags dato stort sett fungert veldig bra.

Shakira er en veldig ærlig hund, taus i fot og tap. Målbruken har også åpnet seg og blitt bra, etter at hun nok var for trang frem til 2 års alderen. Shakira er normalt rask til å få hare på beina. Det jeg likevel setter mest pris på med henne, er gemyttet og lydigheten. Hun er snill som dagen er lang og på skogen kan hun blåses inn og kobles når vi vill hjem, enten hun er i søk, går på fot/tap eller er i los.

Prøve karrieren inneholder 7 dager på skogen, med følgende los minutter: 4 x 120, 1 x 92, 2 x 0.
Totalt har det blitt 1×1 EP 2 x 1 ÅP 1 x 2 ÅP og 2 x 0 ÅP. I tillegg til å ha bestått RR prøve.
(Shakira mangler 1åp barmark på jaktchampionatet).

Utstillingsmessig har hun oppnådd 3 Cert (2 x bim + 1 x bir) og er Norsk Utstillings Champion.

Posted in Månedens hund.