Romeriksutstillingen i Hurdal 31.05.09

Romeriksutstillingen 2009 ble holdt i Hurdal pinseaften. Med etteranmeldte ble det i underkant av 40 harehunder. Disse ble bedømt på en meget  klar og lærerik måte av Lars Omdal. Flest deltakere var det av dunker. Av Finske støvere var det påmeldt 7 hunder. 
Sommervarmen gjorde etter hvert at hundene ikke orket å vise seg fra sin aller beste side. Kanskje dette i noen grad bidro til at bare tre hunder ble vurdert til å holde CK-kvalitet?  Det gjaldt to  NUCH  i rasen Hamilton og en av de  Finske støverne, som også var NUCH fra tidligere. Ingen hund oppnådde altså Cert på denne utstillingen 
Av Finske støvere var det NUCH 12217/06 LB Ayla til Leif Håkon Berg som ble BIR, og hun ble dermed nr. to i BIS.  Begge disse ble av dommer beskrevet som meget rasetypiske for hver av disse to rasene, som ellers lett kan forveksles.

NUCH 12217/06 LB Ayla til Leif Håkon Berg

Posted in Utstillinger.