Månedens hund september 2007. N UCH Stensåsen`s Dosærn (bilde mangler)

Født dato: 04.04.2005 Reg nr: 20961/05 HD fri (A)
Eier: Rune Ullerlien

oppdretter: Oscar Wilhelm Nilssen

Far: N UCH Stensåsen`s Jalmar

Mor: N UCH Muurivuoren Muusa

Jaktprøver: 1×1, 1×2, 2×0

Utstillinger: 3x cert og N UCH

Jeg kjøpte Dosærn av Oscar W Nilssen på Løten i månedsskiftet mai/juni 2005 og fikk hjem en valp som jeg fort skjønte at det var mye tæl i. Han hadde sine første loser rett etter at han fylte 5 mnd . Når han først hadde våknet gikk utviklingen fort, og på slutten av sesongen hadde han noen riktig fine loser, 8 måneder gammel.

Når andre høsten begynte oppførte han seg som en voksen hund, han fant haren så å si hver eneste gang vi var i skogen. Det gikk så bra at jeg bestemte meg for å melde på jaktprøve. Det gikk bra han fikk 1×1 og 1×2 sesongen 2006/2007 han fikk også 2×0 , men alt i alt så er jeg kjempefornøyd med han i skogen. Dosærn har et kraftig to – tonig mål som han også bruker godt når han har god kontakt med haren.

Når det gjelder gemyttet så er han en meget rolig og nervesterk hund, eksteriørmessig så er han en godt bygd hund med meget gode bevegelser, dette ifølge de dommerne som har gitt han cert.

22.august 2007 er vi for første gang i år en tur i skogen. Jeg slipper han kl.05.40 og det blir fot i ei li nesten med en gang. Det går ca 20 min så kommer et voldsomt beskrik , og haren reiser over veien bare 20 meter fra meg. Denne første turen jaget han i ca 2 timer, og det som jeg syntes var best var at han ikke ga seg i tapet før det hadde gått ca to og en halv time. Dette var kanskje ikke noe sånn veldig voldsomt, men det var mer enn nok til at jeg var fornøyd når vi reiste hjem en stund etterpå.

Posted in Månedens hund.