Månedens hund mars 2003. INT.UCH NoSUCH NV.02 RR NJCH Taiko

Reg: 06572 / 99
Født: 17.02.1999
Far: Njch Fagerfjellets Timmo
Mor: Njch Floråsens Frøya
Eier: Tore Songe

Jeg var så heldig og få en valp etter Frøya til Per Sandaker og Timmo til Kjell Jan Moseide. Alle vet jo hva Frøya har gjort i avlen. hvis man ser på resultat listene og meritter som avkommene etter Frøya har vist. er vell det noe av det ypperste blod man kan få i Norge. Det viser bare etterspørselen fra folk som vil ha dette blodet.

Taiko er bare en av de mange som har gjort det bra etter Frøya. Jeg vil nevne noen. Njch SFjch Rm 02 Eno. 2×1 Birko. Njch PIIA. Njch Pia. Njch Tyra. Int Uch NV 02 Ndch RR Taiko. Etter Frøya er det kommet 19 valper og 15 er jaktpremiert, 14 har 1 eller bedre. 1 har 2 premie og det blir sikkert fler. Det har blitt sagt mye om dette blodet både på godt og vont, men en ting er sikkert, mange av dem som har hunder etter Frøya har aldri hatt så friske og gode hunder. Det viser også resultatene på prøve (mange prøvevinnere) men det skulle man ikke tro når man hører folk i visse miljø snakker. Nesten alle hundene etter Frøya har over 190 på prøve både på bar / snø over flere sesonger og de er ærlige. Det må jo være et kvalitets stempel.
Taiko har på prøve følgene : 4 x 1. 1 x 2. 2 x 3. 2 x 0 åp. 2 x 1. 4 x 2. 2 x 3. 4 x 0 ep. Har over 190 flere ganger. Høyeste er 195 p. Jager som sine søsken meget ofte 120 tapsfritt også på prøve. Taiko har i år en gjennomsnitt på prøve (egenskap) 69,6 på sine full ti loser 6 stk.
Taiko har på utst: 8 x Bir. 3 x Bim. 3 x Big og Norsk Vinner 02. Det må vel vært ganske bra! Jeg håper Taiko kan være med og konkurrere i årets Finskstøver i Norge med en poengsum på 43 p. og i Aust Agder med 79 p. Taiko hadde nest høyeste poengsum i årets F,S som 22 måneder gammel.

Taiko har et kull etter seg som tegner meget bra både eksteriørt og på jakt. Har hatt noen tisper i år også. Det blir spennende og se resultatene.

Hilsen Tore og Eirik Songe.
Tlf 37 15 74 67 Mob 907 52 452.

SKITT JAKT ! ALLE FINSKSTØVER VENNER !!!

Posted in Månedens hund.