Månedens hund oktober 2002. NUCH Ebbarps Kössi

Reg: S14713/00
Født: 28.01.2000
Far: Nord JCH Rayhe
Mor: SJCH Ebbarps Mathilda
Oppdretter: Kjell Göran Josefsson
Eier: Elvar Aune

Kössi ble født hos Kjell Göran og Cristina Josefsson i Svanljunga Sverige 28.01.00. Han kommer i fra ett kull på fire valper.

Valget ble der når jeg skulle ha valp etter min hund Nord JCH Rayhe. Kjell Gøran hadde brukt Rayhe
på SJCH Norrhed Tina som er Kössis mormor, med godt resultat. Der kommer S-N-JCH Ebbarps Lukas fra som var med på SM og RM 2001. Han har for øvrig 6 * 1EK.

Jeg hørte Tina og Lukas i skogen og dette var meget bra hunder. Kjell Gøran kom igjen og parret Matilda. Da valpene var ca 7 måneder hørte jeg på 2 av dem, og der var det driv og rette mål og målbruket.

Så da Kjell Gøran kom og parret Matilda opp igjen bestemte jeg meg. Tina – Matilda og Lukas har alle vunnet skalpokalen.

Kössi har vel arvet mål og målbruk etter disse hundene, da han var 7-8 måneder trodde jeg at det ville ta helt av, men etter som han fikk mer og mer driv i losene sine, ble dette en hund med meget bra mål og målbruk, og taus i fot og tap.

Ut av de syv finnene jeg har hatt er han den beste til å ta ut hare. Han er flink til å få til noe uansett føre, men på dårlig vitring merker jeg at det mangler noe erfaring og rutine i los og tap, men han gir seg aldri så lenge jeg er i skogen å da blir det moro og jakte selv om det regner eller snør.

Han har vel bevist på prøve sin evne til og få til noe uansett, med 2*1 ÅP og 1*2 ÅP på 3 starter. Første starten, skare i skogen og løst utpå, 2ÅP. Andre starten skare som bar haren og ikke hunden 1Åp 189p. Tredje starten sterkt snøvær 1ÅP 182p. Han ble prøvevinner av15 startende. Han har 1 helsøster som er jaktpremiert, og flere kommer til og starte nå i høst.

Selv om han er premiert bare på snø mener jeg at han er en barmarksjager. Men hvordan rekker man alt, da jeg har to gråhunder og jobben min er å jakte elg hver dag fra 5 oktober til 15 november,og da kommer støverjakta ikke ordentlig i gang før snøen har kommet. Men jeg har bedt om fri til DM så kommer han med der er det en mulighet at det er barmark. Hjemme er han snill som en sau, litt vel kosete og kjælen, men det er jo et luksusproblem.

Utstilling:
1UK – 1UKK – HP – CK
1 AK – 1 VK – CERT – BIR
1 AK – 1 VK – CERT – BIM
2AK Vet ikke hvem som har feil men den 2AK er litt rar.
1AK – 2 VK – CK
1 AK – 1 VK – CERT – 2 BHK og NUCH.

Starten på denne sesongen har vel vært i varmeste og tørreste laget. Men han får ut en og to harer om dagen og plundrer og jager med friskt mot så vi får se, kanskje er jaktchampionatet en mulighet i høst. Målet vårt er i alle fall klart. Vi skal ha det!!!

Jegerhilsen om en fin sesong uten ulv
Kössi og Elvar

Posted in Månedens hund.