Påskehilsen

Hallo alle sammen

Påsken står for døra, og jeg syntes det er på sin plass at jeg benytter anledningen til å sende en påskehilsen til dere alle. Vi er jo spredt over det ganske land, og da blir det litt vanskelig å snakke med alle.

Utstillingssesongen står for døra og mange av dere skal sikkert på utstillinger med hundene deres. Vil tro at mange er spent på resultatene, og jeg tenker at med så mange flotte finner vil nok mange bli storfornøyde og noen litt mindre fornøyde. Men, slik er dette gamet og det vet vi alle, men spennende? Ja, helt klart.

Nå skal mange på sine respektive hytter og nyte noen fridager der. Hundene skal selvfølgelig være med og kanskje er det brukbare snøforhold som gjør det mulig for skiturer med hunden også. Herlig med en god tur med sele på hund og snørekjøre. Fort går det også samtidig som det er godt for hunden å strekke ut litt etter en lang sesong. Men, det er et par ting vi skal passe på. Overoppheting hvis det er sterk sol er noe vi skal være oppmerksomme på, en annen ting er labbene. En kjenning av meg som er høyt profilert i sledehund- miljøet fortalte at isete og grov kornsnø kan ødelegge labbene fullstendig da krystallene er sylskarpe. Vil tro at mange av dere er klar over dette så vær forsiktige, det kommer en høst også, kjære hundevenner.

Etter hvert er det oppstart av grunntrening. En herlig periode hvor vi er tett på våre hunder i lang tid. De fleste av oss har erfaring med dette fra før og vet at hunden trenger god mosjon gjennom det vi kaller for dødtid. Det er en fin tid å friske opp litt grunndressur.

En ting er sikkert, og det er at med en god hund og stor egeninteresse for utstillinger og jaktprøver, så har man egentlig nok å holde på med. Men, du verden så givende og morsomt det er.
Til slutt alle medlemmer i FFN, vil jeg ønske hver og en av dere med respektive familier en riktig god påske.

Mvh
Dag Rune Løvberg
Leder FFN

Posted in Nyheter organisasjon.