Månedens hund i februar 2024 – N J(D)CH Bukfylla’s AJ Teemu

N J(D)CH Bukfylla’s AJ Teemu NO37719/19

Født: 13.03.19

Eier: Dag Rune Løvberg

Oppdretter: Vidar Hagen

Mor: N J(D)CH Bukfylla’s Ami NO41593/12

Far: N J(D)CH Brynsåsen’s Jack II NO52108/15

 

Teemu er en passe stor hanhund som er målt til 57-59 cm på utstilling. Matchvekt ligger på 25-26 kg. For de fleste framstår han som en lett hannhund og derav kun VERY GOOD på utstilling. Han har hoftestatus A og er ataxifri, noe som gjelder hele kullet.

På jaktprøver har han 2×3 åp,2×1 åp på snø (de to på snø tok han på 3 dager). Den tredje på barmark. På EP har han 2EP på Eidskogprøven i 2022 og manglet kun 6 poeng på 1 EP.

Valhall-prøven 2023 jaget han tapsfritt dag 1 og lå på andreplass etter første dag. Dag 2 startet med 64 min tapsfri los fram til dødtap på oppbløtt (gjørmete) grusvei. Etter dommers anmodning flyttet vi til helt andre deler av terrenget hvor nytt uttak kom etter 92 min som gikk i 53 min før den dro ut og rett på samme forannevnte vei, dødtap. Dette til tross ble det en total plassering på nr 6 av 48 påmeldte hunder og han fikk sitt norske jaktchampionat.

Teemu jaget sine første harer ca 7 mnd gammel. Han viste tidlig interesse for hare, selv om andre arter også var spennende. Teemu jaget med stor hastighet i litt yngre år. Normalen var fort, 18-20 km/t og det medførte at haren fort ble presset rimelig hardt. Han har nå dempet farten og jager stort sett i fornuftig hastighet nå. Målet hans er forholdvis lyst, men svært klangfullt med god nyansering. Svært god hørbarhet. Han har svært stor jaktlyst, meget god kontakt og et godt søk. 

Han er en veldig vennlig hund, med stabilt godt gemytt, som er grei i bil og hus. 

 

Posted in Månedens hund.