Månedens hund september 2021: N SE UCH NV-19 NV-20 NJ(D)CH RR Högbrons Ylva

Mor: SE UCH SE JCH RR JÄNISKAMUN SILVA

Far: FI JCH MARIPOJAN SULO

I 2015 hadde Per i lengre tid saumfart Sverige og Finland for spennende valpekull.

Jørgen Nyberg skulle ha et på Silva, som var spennende kombinasjon. Han tok kontakt med Jørgen og jo, valp skulle vi da få kjøpt. 

I februar reiste Per og Steinar til Delsbo og hentet 2 tispevalper. Per hadde 2dre valget og plukket Ylva ut fra bilder.

Ylva slo seg fort til ro, det er jo en flokk hunder her, så der får vi mye gratis. Å få en valp husrein midt på vinteren er ikke lett, men utpå vårparten begynte det å hjelpe. 

Vi var i harehegn med hu da hu var knappe 5 måneder, og dette skjønte hu fort. Hare var veldig moro å jage. 21. august kom og vi hadde store forventninger, Per dro på fjellet med hu, for å komme unna rådyr.

Det ble mange bra loser første høsten, og selvfølgelig noen som gikk skikkelig dårlig. Hu søkte bra ut.

Det hendte hu fant rev, å fy hvor hu ga på, ingen tvil om at det var moro, nei. En og annen rådyrlos har det og vært, men aldri lenge av gangen, ca 5-10 min.

Ylva er en fantastisk hund å jobbe med, lettlært. Hu elsker å jobbe og er med på alt Trine gjør.

Når Per (han sitter dønn rolig på ræva) jakter med hu drar hu på vide søk, og kan være vanskelig å koble. Når Trine jakter med hu, holder hu mer kontakt og de jakter sammen. 

På utstilling gjør Ylva det utrolig bra. Ja det er småplukk på henne også, men det hu vinner på er bevegelser. Startet 15 ganger,- 14 i Norge og 1 i Sverige. Resultatet er 15 EXC med ck, NV-19 og 20 , vant Riksutstillingen i Sveg i 2019. 

Utrolig moro med en hund som elsker å vise seg i ringen.

Jaktprøver har hu 2*1 åp hare, og 1*3 åp rev,1*1EP og vinner av Eidskogprøven 2020,- hvor hu også ble JCH.

Ylvas sterkeste sider: Raskt til å ta ut, stor jaktlyst.

Svakeste sider: Vidsøkt når Per jakter med hu, men det kan han takke seg selv for!

Ylva ble paret med Hemplias Matoma i januar 2021 og 10. mars ble det født 9 levende valper,- dette er et kull vi er meget spente på. Her bør det blir mye jaktlyst og bra mål. Vi har beholdt ei tispe av denne kombinasjonen, så vi går en spennende høst i møte.

Mvh

Prøyslia`s Kennel 

v/ Trine Opsand og Per Kristiansen

Posted in Månedens hund.