Månedens hund januar 2016. NO34662/14 St- Hempa

RR St- Hempa NO34662/14 kommer fra Svein Tore Tveite på Sørlandet

Far: N SE J(D)CH KK Raiko 23797/07
Mor: N INT UCH N J(D)CH Zenta 05137/06
Eier: Torbjørn Bekkeli og Ørjan Bernhus

Han har Cert på utstilling. På Jaktprøver har han 2×1 Åp Barmark, 1×1 Åp Snø, 1×1 Ep Valdresprøva , hvor han da ble innstilt til Nj(D)ch og ble nr 2 totalt på prøven.

HD status: A hofter  Ataxi: FRI

Jeg tok over Hempa fra Ørjan Bernhus,  som 5 mnd gammel valp, og den dagen han ble hentet jaget han greit i hegnet nede hos Halvorsen. Hørte jo allerede da at gutten hadde et fint og klangfullt mål. Han var en snill og trivelig valp som ikke gjorde så mye ut av seg. Han ble heller ikke brukt så mye, før han var ca 9 mnd, da vi fant ut at vi skulle prøve å slippe han igjen. Da jaget han hare med et målbruk som verken jeg eller Hilde før hadde hørt. Det var veldig gøy , og da var det jo gjort. Dette ville vi jo høre mer av.

Hempa utviklet seg veldig raskt, og på trening i Imsdalen , 14 mnd gammel , jaget han bra 1 premie loser, med et hærlig målbruk.
Jeg stilte han på prøve dagen han fylte 15 mnd, og han fikk der 1 Åp. Det jeg da ikke var klar over, var at jeg kunne meldt han inn, og blitt med på kåringen av Yngste jaktpremierte finskstøver, det hadde jo vært gøy, men slik er det når en ikke følger med i timen…..
Han har en bom på jaktprøve, det var da vi var i Østfold på Ep-prøve. Der var det heller ingen andre hunder som fikk til noe. Var noe med føre der nede da.
St- Hempa har meget stor jaktlyst og er taus i fot og tap og jager greit på vei. Han har et veldig godt  mål som er greit hørbart. Han er like god på barmark som på snø. Har lange los repriser og lite tap, men kunne absolutt ha vært lettere å få koblet.
Hempa er far til 2 kull, et  med RG Betty og det andre med Brynsåsen`s Zita. Gleder oss til å se hvordan valpene blir, og om han avler bra.
Han er en meget rolig, klok, snill og trivelig ,men sinnsykt sta hund. Dette gjelder både innomhus og ute i hundegården. En skikkelig kompis som jeg vet jeg vil få mye glede av i fremtiden. Men han er jo ennå en ung kar, så fortsatt mye igjen å lære.

Posted in Månedens hund.