Månedens hund Mai 2014. Njch Tero 01246/08

Far: NJCH Ramnkroken’s Argo 05356/97

Mor: NDCH Tinka 03903/05

Eier: Arne Knut Nytrøen
Skogheim 2500 Tynset
Oppdretter: Kjell Gran
7670 Inderøy

Jaktprøver: 2×0 ÅP, 1×3 ÅP barmark, 2×2 ÅP barmark, 1×1 ÅP barmark, 8×1 ÅP snø, 1×0 EP, 1×1 EP barmark.

Utstilling: CK

En vinterdag rundt juletider i 2008 avtalte jeg et møte med oppdretter Kjell Gran. Vi møttes ved City syd i Trondheim, jeg plukket umiddelbart ut Tero blant de 4 hannhundene. Tero var da 5 måneder gammel. 14 dager senere tok jeg med Tero i skogen, og det ble los etter 20 min i 40 cm snø. Han ble koblet etter 1 time med los. Da skjønte jeg at hunden hadde både lyst og evne til å jage hare. Allerede ett og et halvt år gammel vurderte jeg Tero til å være jaktprøve klar. Men dessverre fikk jeg ikke stilt han på utstilling før han var to år gammel. Etter en 2. premie og 0 i åpen klasse. Gikk det slag i slag og Tero ble jaktchampion 3 år gammel. Tero har en stabil og god psyke. Han har et meget godt søk og holder god kontakt så lenge han ikke finner fot. Jeg vil spesielt fremheve hans jaktlyst og stabilitet på varierende føre. Tero er naturlig klovdyrren. På minussiden vil jeg si at han kan være litt egenrådig når han kommer i god form. Han støter litt i foten, men er helt tett i tap. Jaktprøvekarrieren har tidvis vært noe stang ut. Leddbåndsskade under åpenprøva, lungebetennelse ved første EP start og kuttskader under første DM start. Tero komemr fra ett kull hvor det i dag er 6 jaktpremierte hunder og 3 er NJCH.

Finskstøver hilsen fra
Arne Knut Nytrøen

Posted in Månedens hund.