Månedens hund desember 2013. NJCH SOLSTRIMMANS FINN-JESSIE SE 36446/2010

Vinter`n 2009 satt jeg med en Finsk Støver tispe jeg ikke var fornøyd med, og vi pratet om å kjøpe noe nytt, før det gikk ut over min jaktlyst.

Jeg ønsket å prøve ei ny blodslinje, som ikke var så utbredt her i Norge. Ble tipset om at Leif og Katarina Bäckström, Solstrimmans Kennel, hadde et valpekull på gang. Dette måtte sjekkes ut. Og sannelig så var den kombinasjonen spennende. Etter mange samtaler med Leif sto jeg på valpelista og ventetiden var i gang.

Mor: SE UCH SE JCH Jaga På Solstrimman
Kommer fra et kull hvor 6 stk har 1 på jaktprøve, 3 stk er Jch. En av kullbrødrene FIN JCH Jallu, har 21×1 på jaktprøver, og har klart å få 100 poeng på 2 av prøvene, 1 på snø og 1 på barmark. Jaga er på god veg mot sitt bruksavelspris, til tross for at mange av hennes avkom er unge, men de er jaktpremiert i både Norge, Sverige og Finland.

Far: FIN JCH Vâlikorven Jussi
9 x1 på jaktprøve
3 x R-cert på utstilling
1 kullsøster som er jaktprøve merittert.
Jussi vant Laxprøven 2007. Utmerket på barmark, jager veg med bra mål og meget stor jaktlyst. Supermentalitet.

Kullet ble født 20 april, og det kom til verden 9 valper.
Jessie ble hentet hjem i slutten av juni.
Hu hadde pågangsmot fra første dag og gikk rett inn i flokken. Hos oss jaktes det forholdsvis mye, både hare, rådyr, elg, bever, rev, gaupe. Pr dags dato består flokken av 1 finne, 2 gråhunder, 1 jâmt og 1 strihåret dachs.
Men det er nå hare jakta vi alle synes er morsomst.

Jessie var tidlig skogsvant og jaget sin første hare 5 mnd. gammel. Hu hadde meget stor jaktlyst og det «kokte» over i hodet. Utover høsten og vinteren viste hu god utvikling. Hu står på og gir seg aldri.
Vinter, vår og sommer er alle hundene med på skiturer, det sykles og løpes, så grunntreningen skal være på plass til høstens vakreste eventyr, 21 august og det første slippet!

Høsten 2012 startet bra og jeg var rimelig fornøyd med Jessie. Synes kanskje hu var litt ustabil, så da kjerringa sa hu ville starte i Damekampen, så kom ikke det på tale!
Nå ble det allikevel start, og det gikk veldig bra. Prøvevinner med 197 poeng. Men det som sved mest var at Trine blåste Jessie av full los og fikk 5 i lydighet. Det skjer ikke når jeg er ute med hu, det kan ta flere timer å få med seg krapylet hjem….. Mulig jeg bare må innse at det har noe for seg å trene innkalling….
Nå var det bare å melde på igjen. Den dagen kom det 30 cm snø, men dette taklet hu, og den andre 1 Åp var et faktum.

Jessie har et rolig gemytt, er snill og en stor « kjælegris». Hu er inne hund, ligger enten i stolen sin eller under ovnen. Morsom familiehund, som er med på det meste av aktiviteter.
Hu har meget godt hørbart mål, morsom å høre på da hu nyanserer godt. Er taus i fot og tap. Er god på å jage vei. En ærlig hund. Hu mangler fremdeles litt på tapsarbeid, men det regner jeg med kommer på plass med litt mer erfaring.

Jessie gikk til 1.EP på Nordmarks prøven 6-7 november 2013, og fikk da tittelen NJCH, i en alder av 3 år.
På utstilling har hu R-cert.

Dette kan bli spennende fremover, og min jaktlyst er i hvert fall på topp igjen J

Mvh
Per Kristiansen og Trine Opsand

Posted in Månedens hund.