Månedens hund september 2013. NUCH Kj Kapi NO53255/10

Far: RR NORD JCH NoSUCH NV-07 Elvåsens Emil 03271/02, eier Thomas Hauerberg

Mor: NUCH NJCH Pirjo 01051/08, eier Kjell Jan Moseid

Eier: Sam Samuelsen, Konvallveien 35, 4823 Nedenes
Oppdretter: Kjell Jan Moseid, Mikkelsvei 13, 3750 Drangedal

Kj Kapi er stilt på en jaktprøve 22.02.13 og jaget til 1. ÅP hare 181 premiepoeng og 189 konkurransepoeng.

På 4 utstillinger har Kj Kapi følgende resultater: 4 x Excellent, 2 x BIM, 2 x BIR, CK, CACIB og 3 x CERT på de 3 siste utstillinger hvorpå hun erobret sitt Norske Utstillingschampionat. Kj Kapi er fri for HD.

Ønsker å si litt omkring tilfeldighetene som gjorde at jeg i dag sitter som eier av Kj Kapi. Det hadde seg slik at jeg trakk Pirjo til Kjell Jan Moseid som dommer på jaktprøva til AAHK. Pirjo begynte den dagen sin løpetid og Kjell Jan berettet at han hadde tenkt å bruke Elvåsens Emil til Thomas Hauerberg på Pirjo. Da sier jeg at om det blir utfallet så må han holde av 1. valg til meg da Elvåsens Emil er etter mitt oppdrett! Kombinasjonen NORD FIN JCH INT NORD UCH RR Bella og NUCH Mettäjuntin Sakke, et kanonkull i Norsk sammenheng tørr jeg påstå med flere NORD championer.
Jeg ville da få tilbake linja som jeg hadde så fantastiske resultater med.
Sa samtidig til Kjell Jan at jeg var inne i en boble ( litt lei av å stresse rundt med hundene) så jeg vil ikke stresse med Kj Kapi, mer kose meg på heia når jeg hadde lyst og det ble positivt mottatt av Kjell Jan.

Til å begynne med rimelig tidlig hadde vi 5 slipp i harehegn med bra resultat da hun reiste haren hver gang og hadde flere gjentak. Målet var ufattelig bra, Bella hennes bestemor hadde alltid full pott på mål men dette lød faktisk hakket bedre. Da vi registrerte at hun begynte å bruke øynene i fotarbeidet avsluttet vi den form for trening.
Kj Kapi har jaktmessig utviklet seg meget positivt i forhold til den tiden hun har fått mulighet til å utfolde seg på skogen. Hun har søk som av og til kan være litt lange (som sin bestemor Bella), men stort sett akseptable søk. Da mitt terreng har en vei til gården på 2 km så blir det ofte til at vi slipper i veikanten og Kj Kapi bruker svært liten tid på å renne langs veien men tar rett på skogen (som sin bestemor Bella). Hun er 100% ærlig i fot og tapsarbeidet sitt og hun markerer herlig når hun er på fot.
Siste sesong drev min sønn Sam-Atle også Kj Kapi innimellom så da fikk hun vesentlig flere turer på skogen og utviklingen hennes var det en glede å følge med på, duverden dette kommer til å bli bra greier var mine antagelser og med rette.

Det skal bli svært spennende å satse 100% på henne kommende sesong for NÅ er lysta til husfar tilbake!!!
Fokus nå blir masse trening på barmark for om mulig å stille på prøver igjen før snøen kommer. Blir hun som sin bestemor til å jage på barmark så går dette veien garantert 🙂

Utstillingsmessig er hun 100% ref. hennes premieringer. Vi får ta oss en tur til Sverige på utstilling et år og en dag etter at Kj Kapi tok sitt CACIB i Norge for å prøve på INT UCH!

På bilde ser dere Sam-Atle Samuelsen og Kj Kapi på AAHK utstillingen 10.08.13 i Risør.

Med vennlig hilsen
Sam Samuelsen

Posted in Månedens hund.