Månedens hund juli 2013. N Jch N Uch S Uch Rg-Mikke NO40430/10

Far: N S Int Jch N S Int Uch RR Bossmålas Dixon
Mor: N Jch N S Uch RR Ae-Shakira 06616/06
Eiere: Rune Gjengedal og Anders Hodnemyr
Oppdretter: Rune Gjengedal

Da jeg skulle ha valpekull på Shakira bestemte jeg meg, sammen med bestekompis Anders, for å holde igjen en valp som vi skulle drive inn sammen.
At det ble akkurat Mikke, var mer eller mindre tilfeldig, men han ble tidlig en favoritt i kullet.
Mikke tok ut og jaget første gang vi slapp han i harehegn, ca 3 mnd og 2 uker gammel. Vi fulgte opp med noen slipp til i hegn di neste to månedene. Han viste fin utvikling og 5-6 mnd gammel tok han ut, jaget med god målbruk og hadde 7-8 gjentak. Utover sesongen kom kulde og snø, vi holdt litt igjen med han. Lysten var stor, men evnene var der ikke helt enda, kulde og snø gjorde at han holdt igjen en del på målbruken.
Neste høst startet lovende, Mikke var god til å ta ut og los reprisene ble lengre. Under høstens jakttur, ble det skutt en del harer for han, og vi kom hjem med «en voksen god harehund», målet løsnet bedre og bedre utover, kraftig og tett, med god trøkk. Utover vinteren ble det prøvestarter, Mikke jaget 1 Åp på sin første start 1 år og 9 mnd gammel. Videre ble det to bomturer (den ene dagen fant vi ikke fot/spor på nysnø, mens han på neste start, gikk i fot hele dagen, uten å få ut).
Så klaffet det igjen, han ble Eliteklar og påmeldt sin første eliteprøve. Første dag gikk, til tross for dystre spådommer, grunnet regn på snø, strålende, 120 i en kanon los og 71 egenskapspoeng. Dagen etter var det fryst på, men Mikke fikset det skarpe skareføret også og det ble ca 70 los min og gode egenskapspoeng, han ble prøvevinner, beste hund begge dager, og var eneste hund som jaget 1 Ep, 1 år og 10 mnd gammel. På en av sesongens siste dager, reiste vi også vestover og fikk sikret 1 Åp barmark, så han var kvalifisert for Jch. Sesongen gav også Mikke FFN sin Vandrepokal; Mål pokalen, for hund med høyst poeng under punktet mål på EP prøve.

Når høsten kom, startet vi på DM, her ble det litt stang ut dag 1, da vi fikk ut seint og fant en kronglete hare, litt over en time los, gjorde at vi lå langt bak. På en flott andre dag viste haren seg 8-10 ganger, og Mikke var denne dagen prøvens beste hund og klatret opp til en 5 plass og 1 reserve til NM.
Vi startet igjen på SHK sin vinterprøve, Mikke kjørte her 120 begge dager og en ny 1 EP var i boks.

Utstillingsmessig har det også godt veldig bra, på di to første utstillingene som «voksen» fikk han Cert, så stoppet det litt opp, med flere Excelent og Reserve Cert/Ck, før han nå har sikret seg både Norsk og Svensk Uch.

Mikkes kanskje beste egenskap er jaktlysten, i tillegg har han ett flott gemytt og kan jakte med alle. Dette har ført til at flere bekjente har lånt han til diverse jaktturer, med stor suksess. Det blir vel mye fokus på prøvene her, og i og med at jeg er en forkjemper for jakt med tanke på rekrutering, så kan det jo nevnes at godt over 30 harer har blitt felt i los for Mikke, til tross for hans unge alder (under 1/3 er felt av vi som eier han). Så folkens, ta med dere ungdom ut på jakt, la losen gå ei lita stund og send dem ut på post!
Her kan dere lese et godt eksempel, en tur hvor Mikke ei helg ble lånt ut til en jaktfolkehøyskole: http://kjetilsjakt.wordpress.com/2012/02/12/harejakt-i-ville-vesten/
Mvh
Rune

Posted in Månedens hund.