Månedens hund Januar 2013. Bergskogens’s Silka 15190/07

Bergskogens’s Silka 15190/07 Eier : Geir Stenerud & Bjørn Vestengen

Mor : NJCH Bergskogen’s Virpi 13483/01 Eier : Geir Stenerud & Arne Sommerstad

Far : NJCH King S14427/05 Eier : Olaf Engen

Hun har følgende resultater på:
Utstilling : 2Uk
Jaktprøve : 2 x1 ÅP, 1 x 3 ÅP, 1 x 0 EP, 1 x 3 EP og 1 x 1 EP

Silka er av eget oppdrett og etter Virpi’s første kull på 9 valper, Virpi har også hatt et kull som er født i 2009 med 10 valper. Alle hunder som er stilt på prøve etter Virpi er enten Ep klare eller NJCH, fordelt fra begge kull. Ellers så er resterende hunder fra begge kull også gode jagere som ikke er stilt på prøve, men jeg har fått mye gode tilbakemeldinger ifra eierne på disse hundene også.

Silka er nå tredje NJCH i kullet, og to til er ”elite klare”, og det er kun disse fem som også er drevet fram på prøver.
Når det gjelder Silka så vant hun Hadelandsprøva i November 2012 og som eneste hund av 12 startende fikk hun 1EP, hvorav resterende fikk 0 EP. Dette var ei prøve med vanskelige føreforhold, noe som også resultatlista bar preg av.

Silka er en hund som ikke ble drevet så veldig mye de to første sesongene (08/09 og 09/10 sesongene) da det ble litt for lita tid til henne mens jeg fortsatt hadde Virpi gående, men hun viste tidlig interesse for hare. Når det gjelder Silka så er hu ei frøken som holder jakt dagen ut, og står på helt til far vil hjem. Hun er helt ærlig i fot og tap, med et meget godt mål som til tider kan være to-tonig med godt trøkk.
Jeg vil dermed si at Silka er en ærlig hund som nyanserer godt, og har gode jaktlige egenskaper.
Hun er ei meget lykkelig og glad frøken, og et sosialt familie medlem med meget sterke nerver.

Jegerhilsen fra Silka og Geir.

Posted in Månedens hund.