Månedens hund september 2012. NJCH Bergskogen`s Rilla NO47645/09

Født: 19.05.2009
Hd Status: A
Ataxi status: Normal
Mor: NJCH Bergskogens Virpi Far: NJCH NUCH Ängsmyren`s Hiski
Eiere: Vidar Hagen og Finn Fjeldseth
Oppdrettere: Arne Sommerstad og Geir Stenerud

Rilla et foreløpig « lykkelig» valg.

Og kunne hente en valp i denne kombinasjonen var spesielt morsomt for oss da Virpi hadde avlet meget godt i sitt første kull, og at hun hadde bevist at hun var en kjempe hund i skogen. Nr 1 og 2 på to av de største DM som er arrangert i Norge. I tillegg hadde hun blodslinjer fra flere av våres tidligere hunder, blant annet Ble Bell Jerry 82 ( Virilæn Taina 80 – FIN JCH NJCH Topi 73) og NJCH NUCH SJCH Amie 86 (Lotan Tea – FIN JCH Pirterinten Asser). Som vi anser som den mest komplette harehunden vi har hatt. NM deltager / RM deltager 89 og 91, fører-tabbe gjorde til at hun muligens ikke deltok den tredje gang. (P% ca.85)

Vår egen NJCH NUCH Ängsmyrens Hiski 02 Norkilpa vinner 08 RM deltager 09. Premiert 10 av 12 starter med fantastisk jaktlyst, mål , syke og et naturtalent. (Etter NORD JCH Suhina – FIN JCH Alapörkan Hiski) som far.

Rilla er nå fylt 3 år og er for oss et naturtalent, som kun er jaget med på dagtid. Dessverre ble jeg syk rett etter jeg hentet henne, så det ble liten tid til henne første året, bare noen få turer til å gjøre henne skogsvant. Ville ikke jage henne inn på snøføret, men fristelsen ble for stor, hun fikk to slipp på hare. Løste flere tap allerede i første losen etter selvstendige uttak. Samt et slipp på barmark, før hun var året.

Når høsten kom viste hun talent og utstilling måtte til. Det ble 1 Ak i november. Prøvestart i desember 1 Åp (snø)-for denne fikk hun Harefallets vandringspris for yngste premierte Finskstøver. Ny start i februar og en ny 1Åp(snø). Høsten kom og vi meldte på en Åp og en Ep prøve for å kanskje få første på barmark. Spenningen var stor, første dagen ledet hun Ep prøva, og fulgte også opp dagen etter. Vinner av Valdres prøva 2011 med 1Ep 384/403 poeng (barmark) (Nr.1 av 17). Og med dette NJCH .

I november startet hun på Åp.Her ble det mye klatring,nasjonalgjerder og husdyr og som resultat en ny premiering 2 Åp.(barmark).

I desember ble hun parret med Bergvindens Julle og februar 2012 mor til ti valper.

Totalt på 3 år har hun litt over 50 slipp, derav sist høst 24 hvorav 32 loser på hare (ute hare alle dager.)

Virker til at hun kun jager hare nå, men første høsten hadde hun 3 reveloser opptil 30 min. / 2 min. på elg / mistenker henne 15 – 20 sek på et rådyr.

Hun har 5 prøvedager i skogen. Et snitt på 69(80) egenskapspoeng, og i tillegg et snitt på 8,6(10) konkurranse poeng . Nr.3 på Norkilpa 2012

Med hilsen
Bukfylla’s og Pilsetlia kennel.
Vidar & Finn.

Posted in Månedens hund.