Månedens hund mai 2012. NJCH LB Jens NO34965/10

Far: N S JCH RR N SE INT UCH Bossmålas Dixon
Mor: NJCH NV-10 LB Ayla
Oppdretter og eier: Leif Håkon Berg
På utstilling har han blitt stilt tre ganger, fikk først 2 x Very good, deretter Excellent, Cert og 2 BHK på Vest-Oppland sin utstilling 22.4.2012.

Han har hittil oppnådd følgende på jaktprøver:
ÅP: Tre starter i alt, med disse resultatene, 2 x 1. ÅP og 1 x 2. ÅP. Alle på barmark.
EP: En start på snø, 1. EP, med 399 konkurransepoeng, etter 2 x 120 minutter tapsfrie loser begge dager. Dag 1 110 minutter tapsfritt i ny los til vi kunne avslutte kl. 13.00. Dag 2 jaget han ca 2,5 t tapsfritt utover full tid til vi kunne koble.
Bare en hund av 20 i alt på denne prøven fikk høyere konkurransepoeng. Jens ble dermed kvalifisert for jaktchampionatet 11-12 januar 2012, 1 år og 11 måneder gammel.
Jens er under min egen NJ(D)CH NUCH NV-2010 LB Ayla og N S JCH RR NUCH Bossmålas Dixon til Kåre Usterud. 4 hannhunder og 2 tisper i kullet. Ei tispe klar for start i EP, etter 2 x 1. Åp på to starter.
Jens var litt av en «kladd» da han var valp. Meget rolig og sjef i flokken, men likevel den med best kontakt med meg. Egentlig hadde jeg ikke tanker om å beholde noen valp. Men da det gikk tregt å bli kvitt valpene, bestemte jeg meg for likevel å beholde han, da han ikke var mye «å se på» og ble gående igjen hos oss. Det har jeg ikke angret på! Jens avslørte tidlig at han hadde noe å fare med. Jeg gikk med Ayla i lang line på harefot i harerikt terreng ved hytta vår, med Jens løs. Resultat: flere livlige, men korte selvfølgelig, hareloser med full aus fra 4 måners alder. Første høsten viste han god evne til å ta ut, men gav seg tidlig i tap i starten, tydelig usikker på seg selv. Det endret seg etter hvert. På slutten av sesongen, før fylte ett år, hadde han flere premieloser. Andre sesongen har det gått som smurt! Skal jeg gi en kort karakteristikk må det bli slik: Utrolig stødig og behagelig mentalitet, kraftig bygd, med mørk brune farger. Lav «skallterskel», støter på fot ved god vitring, men er helt taus i tap. Kraftig og variert mål og en herlig flytende losføring i passe fart. Upåklagelig jaktlyst. Kort sagt, trolig den beste hunden jeg har hatt. Jeg har hatt 4 JCH tidligere, men Jens er den mest lovende jeg har hatt. Han har et herlig gemytt.
På prøven i Trøndelag ble det mye skryt av Jens da han stilte der. Dommer Ivar Ellingsen som dømte første prøvedag (meget lag erfaring, dømt på flere NM osv.) Hans sluttord til Leif Håkon var: «Takk for at jeg har fått dømme en så god hund!» (Det gjorde et visst inntrykk på Leif Håkon som regner med at han ikke har sagt dette mange gang.)

Posted in Månedens hund.