Månedens hund Januar 2012. RR SEJCH Ryda Tallen Laisa S48527/22007RR

Efter SEUCH SEJCH Kämpagårdens Raijko S49215/99 RR
Undan SEJCH Tranlandets Molly S33930/2004 RR
Eier: Stefan Karlsson. Lundholmen Kennel
Uppfödare är Torbjörn Forsberg Örsundsbro

Laisa som jag kallar Kippsi kom i min ägo efter ett samtal med hanhundsägaren Lennart Åbrink i Eskilstuna. Jag hade tänkt para min tik Lundholmens Pimu med Raijko men istället slutade det med att jag köpte Kippsi eftersom hon var till salu. Jag har aldrig köpt en hund i andra åldrar än 8 veckor gamla, så jag var tveksam till en början. När jag kollade upp stamtavlan så bestämde jag mig att ta hem den 16månaders gamla unghunden.

Hon startade på jaktprov 2009 och hon tog en Ökl. etta med 64 eg. Sen kom all snö 2009 och 2010 som stoppade all provverksamhet i större delarna av Sverige så hon kunde inte starta på något elitprov de åren. 2011 startade jag på första uttagningen till Distriktsmästerskapet och lokalklubbens första deltävling mot Svenska Mästerskapet. Han var bland dom 10 bästa som gick vidare till elitprovet. Men eftersom jag bokat en jaktresa till Elitprovet i Lillholmsjö så fick en annan hund den möjligheten istället.

På Lillholmsjös elitprov gick hon full tid första dagen och andra fick hon ihop en tvåa så Elitettan var i tryggt förvar. Hon har bara startats på en utställning och det var som unghund så jag kommer att anmäla henne till våren.

Det är en trevlig hund med utmärkt förmåga att resa vilt, ett bra skall och kan kallas in på fullt drev och hon har prisdrev på alls sina jaktprovsstarter.

Jag var i Norge 2011 och parade med NJCH EKKO N10480/2002 A men tyvärr så gick hon tom så nu letar jag en ny hane till vårens löpning.

Jag är inte så intresserad av utställningshundar utan jag söker en hanhund med mycket stor jaktlust så utställningsresultaten kommer i andra hand, men är därför inte ointressanta i sammanhanget.

Posted in Månedens hund.