Månedens hund April 2011. Njch rr Belger Du Nord Willy S40397/2007

Mor: Nord jch Such SV 08 rr Kilbackens Raju-Saaga
Far: Sdch Kroonmäen Rossi
Eier: Espen Ulleberg Johannesen
Oppdretter: Trond Johannessen og Eva Ohlsson

Jeg hadde gått lenge å tenkt på å skaffe meg en støver. Valget av rase var enkelt. Jeg har jaktet mye med kompiser som har og har hatt flere meget gode finner.

Når Nord jch Such SV 08 rr Kilbackens Raju-Saaga skulle parres med Sdch Kroonmäen Rossi så bestemte jeg meg for en valp derfra.

Trond og jeg har jaktet sammen i mange år så Saaga`s kvaliteter kjente jeg godt til. Og med hunder som Kilbackens Jaana (141+10 BA poeng) , Kilbackens Anja (116+4 BA poeng) og Nilsvallens Piia (80 BA poeng) som også vant Skallpokalen i Sverige til odel og eie, da så det lovende ut.

Willy var en av 13 valper. Jeg hadde 10 hanner jeg kunne velge blant, og sammen kom vi fram til Willy.

Han viste interesse for hare tidlig og slapp sine første glefs ved 4 måneders alder. Han viste stor jaktlyst og var tidlig selvstendig. Jeg fant fort ut at beste måten å trene Willy var å holde meg litt unna, han trengte ikke noe støtte. Willy`s store styrke er at han er spornøye og flink til å avpasse drevfarten. Siden han er så nøye kan han bruke litt tid på uttakene. Ofte over 20 minutter, men til gjengjeld er han veldig sikker. Han er en ærlig hund som er taus i fot og tap. De første årene var han trang, men i år har han sluppet på målet bra. Han har et flertonig mål og nyanserer godt. Willy har en herlig mentalitet og er en rolig familiehund.

Jaktprøver:
2×1. åp bar. 1×3. åp snø. 1×1. ep. 2×2. ep. 3×3. ep. 2×0 ep.

Utstilling:
Willy har vært på en unghund utstilling hvor han fikk 2. premie. Da var han altfor lett. Nå har han vokst seg til så det blir utstilling i sommer.
Willy står på hannhund-lista og har hittil fått to parringer.
Ndch Aledalens Leur-Kalla , eier Frank Vidar Brusveen . 12 valper født 12.03.11
Nxxx Milla , eier Per Aaslund. Parringsdato 13.03.11

Posted in Månedens hund.